Berit Irene Apke

Colorist

Telefonnummer: 41234641
E-post: berit.iren.apke@nrk.no

Berit har lang erfaring med produksjon og postproduksjon.
Siden 2005 har hun jobbet som colorist. Fortrinnsvis har hun jobbet med underholdning, drama, dokumentar, livsstil, magasiner, musikk-, barn- og ungdomsprogram. Fra 1980 jobbet hun med lyssetting på flerkamera- og enkameraproduksjoner, hovedsakelig på dramaproduksjoner. I perioden fra 2003 til 2005 hadde Berit B-foto oppgaver i NRK. Hun har hospitert ved Det Norske teateret, Schaubühne i Berlin og vært freelanser ved Stadtteater Herford som lyssetter og regiassistent. I 2004 mottok hun Stip-stipend fra NRK, og deltok på en ukes Workshop i Main, USA.

Målgruppekompetanse: Voksen, Ungdom og Barn

Utvalgte prosjekter

Min Hage

Norsk Hageserie. En opplevelsesreise i folks hager. En ny hage blir besøkt hver uke og programserien følger hageeierne i deres forberdelser og prosjekter.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Riksprogram Tid: 2017 2020

Arkitektens hjem

Arkitekter jobber daglig med å tegne boliger for andre,serien viser hvordan de selv bor. I serien forteller arkitektene om deres tanker om hva som skaper et godt hjem. Colorist sesong 1,2 og 3.

Programmet ble nominert til Gullruten 2017, beste livsstilprogram.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK kultur Tid: 2015 2019

Nøkkelen til suksess

En serie på 4 episoder om 4 norske kunstnere som har tatt steget ut av Norge og gjort verdensomspennende suksess. De jobber på legendariske scener og samarbeider med verdenseliten. Fotoet av Guri Nagelhus Schia er tatt av fotograf Erik Berg, og er hentet fra det andre programmet i serien.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK kultur Tid: 2015

Min ungdoms vår

Dokumentar om Elise Theoline Tungehaug fra Romsdal. Hun er 22 år og drømmer om å utdanne seg i friluftsliv på høgskolen. Drømmen virker uoppnåelig fordi hun ikke greier å ta siste eksamen som skal til for å komme inn på studiet. Hun tar et dramatisk valg, hun vil leve utendørs et helt år, med sovepose og hengekøye. Dette gjennomfører hun selv om hun er redd for både det ene og det andre i naturen. En kveld i Hustadvika forstår hun hva hun må gjøre for å klare eksamen.

Programmet vant Gullruten for magasin og livsstilprogram 2012

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: DVNA, Nrk natur Tid: 2009

Avkledd

Avkledd

Jenny Skavlan elsker klær. Med rare påfunn og spenstige eksperimenter avkler hun hvorfor vi kler oss som vi gjør. En serie på 5 episoder

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK Tid: 2020

Brennpunkt

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: Brennpunkt Tid: 2005 2020

Team Bachstad

2011: Team Bacstad deltar i Rally Mongolia med en gammel brannbil.
2013: Team Bachstad kjører India på tvers i en autorickshaw.
2013: Team Bachstad er på veien igjen, og denne gangen skal de kjøre Finland på langs i to knøttsmå italienske varemopeder på jakt etter julenissen.
2016: Team Bachstad er på tur i Indokina i en utrangert Toyota.
2018: Team Bachstad grunnstøter i Hviterussland hvor de seiler på eleven Dnepr.

2019:Team Bachstad i Karibia

 

Nominert til Gullruten 2012 Beste underholdningsprogram

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: Nrk underholdning Tid: 2012 2019

Teenage Boss

Realityserie hvor ungdommen styrer familiens økonomi i en måned.
Colorist på sesong 1 og 2.

Nominert til beste reality 2012

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2011 2012

Superkrim 2020

En kriminalserie for barn og voksen på 10 episoder

Sjanger: Drama Oppdragsgiver: Nrk super Tid: 2020

Tore på sporet

Programkonseptet går ut på at seere tar kontakt for å få hjelp til å spore opp personer, oftest slektninger, som de ønsker å finne igjen. Så blir det arrangert gjenforeninger gjennom reisereportasjer.

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK, Trøndelag Tid: 2008 2020


Referanser og anbefalinger

Ninja Benneche

programskaper

Berit Iren Apke har et svært velutviklet blikk for fargenyanser og forskjellige paletter. Jeg liker å jobbe med Berit fordi hun er sikker på sin egen stil og smak, samtidig som hun er åpen for og jobber like engasjert med andre uttrykk.

Per Jarle Heggdalsvik

programskaper, fotograf

Å få jobbe med Berit har gjort meg til ein betre fotograf og ein betre redigerer. Berit har i fleire år involvert meg aktivt i prosessen med å fargekorrigere mine naturfilmar. Dette har ho gjort på ein så grundig, pliktoppfyllande og inkluderande måte, at eg både under filming og i redigering no kan ta dristige og riktige valg, fordi eg veit kva som er muleg å få til i fargekorrigeringa. Og ikkje minst; det å kunne sitje og jobbe side om side, gjer det enkelt for meg å formidle intensjonen i kvar enkelt scene. Det har Berit overført til filmen på ein framifrå måte.

Kjetil Nesgård

fotograf, redigerer

Berit har vært vår faste fargekorrigerer i veldig veldig mange år. Tore på Sporet programmene er helt avhengig av en rutinert og flink fargekorrigerer. Ute på opptak skjer det mange uforutsette situasjoner og de oppstår fort. Da er det ikke bestandig fargene eller blenderen sitter dessverre. Det er derfor alltid like gøy å få tilbake programmene fra Berit. For meg som fotograf er det en lettelse å se hvordan hun redder enkelte opptak og hever kvaliteten på programmene generelt. Jeg prøver jo å gjøre det beste ut av opptakene, men det er ikke alltid man har kontroll over situasjonen. Da er det betryggende at Berit skal jobbe med bildene i etterkant.

Camilla Næss

fotograf, regi og programskaper

Berit Iren Apke gjorde fargekorrigering på serien Hagen min i 2017.
Hun har en stor evne til å sette seg inn i stemninger og har god stor visuell forståelse. Det var tydelig at hun var interessert i å levere programmet med det uttrykket vi ønsket. Hun strakk seg langt og gjorde det lille ekstra vi ikke engang ba om. Berit jobber effektivt og er lett å kommunisere med - og hun viser forståelse, entusiasme og engasjement over arbeidet. Vi følte oss i trygge hender hele veien. Håper på muligheten til å jobbe med henne igjen.

Verktøy

Adobe premiere

DaVinci Resolve

Programbank