Cecilie Bugge

Fotograf, Fotoredigerer, Klipper, VJ og Postproducer

Telefonnummer: 93456573
E-post: Cecilie.bugge@nrk.no

Cecilie brenner for god historiefortelling, og har mye erfaring etter snart tredve år som klipper/fotoredigerer/VJ. Hun har jobbet mye med dokumentar og humor, hver for seg og sammen, men har også klippet dramaserier og hatt regi på både programmer og innslag innen kultur og underholdning. Hun liker mennesker, og er opptatt av psykologien bak hvorfor vi velger og handler som vi gjør, samt kroppsspråket som avslører oss. Hun er allsidig, liker utfordringer og trives godt i team. Hun lar seg også lett begeistre nesten uansett tema og er ryddig og tydelig.

Privat har hun en fot på bygda med en mann som driver gård og en fot i byen der hun også delvis bor. Hun er opptatt av ungdom og deres utfordringer, og er selv mor til en tenåring. Hun liker hunder, hester, dyr og villmark, men også ideer og diskusjoner rundt samfunn og politikk. Hun er glad i å finne informasjon og forstå sammenhenger - det har bl.a ført til at hun driver med slektsforskning som hobby.

Sjangerkompetanse: Dokumentar, Humor og underholdning

Utvalgte prosjekter

Uønsket

Uønsket fulgte Mustafa Hasan i kampen for å få bli i Norge og fortalte samtidig historien til norske «asylbarn». Cecilie filmet deler av serien og klippet tre av fire episoder.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: Nrk Tid: 2021 2021

Monsen og hundene

Nrk fulgte Monsen i seks år i forsøket på å bli verdens beste hundekjører. Cecilie filmet to Finnmarksløp sammen med Håvard Jensen, klippet og postproducerte flere sesonger.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: Nrk Tid: 2012 2018

Kjendis VM

Humorserie der kjendiser konkurrerer i vinteridrett. Opptakene ble gjort med fem enkamera-fotografer der Cecilie var en av fotografene. Hun redigerte også deler av programmene.

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK Tid: 2021

Innafor - 100 dager

Dette er historien om hvordan en beskyttet ungdomsgenerasjon møtte sin første store felles krise. Da pandemien traff, samlet Innafor-redaksjonen inn nesten hundre ungdommers private opptak. Cecilie jobbet sammen med regissør Mats Muri i knappe tre måneder og ca 150 timer mobilopptak ble klippet ned til en dokumentar på 67 minutter.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2020

Håpets Marked

Håpets Marked fulgte fortvilte pasienter som reiste utenlands for å få hjelp. Cecilie kom inn som klipper-forsterkning og hadde sluttklippen på alle fire episodene.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2020

Chattes

Studiobasert talkshow for målgruppa ungdom med innvandrerbakgrunn. Cecilie var fotoredigerer/regissør på innslag samt studiofotograf.

Hun laget også nett- humorserien «Faten og søstrene», som var en spinoff av serien.

Sjanger: underholdning Oppdragsgiver: NRK Tid: 2020

Da Kork kom til bygda

Cecilie jobbet som en av tre enkamera-regissører på serien. Den fulgte musikalske håp fra fem småsteder i Norge i møtet med mentor fra Kork. Til slutt endte forberedelsene i en stor konsert for bygda, der Cecilie var en av flere fotografer.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2014

Satiriks

Cecilie var fotograf, klipper og redaksjonsmedlem i  Satiriks 5080 Nyhetskanalen, som leverte ukentlig videosak til NRKs forside og Somekontoer.

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK Tid: 2021


Referanser og anbefalinger

Liza Stokke

Prosjektleder, NRK Underholdning

Jeg har hatt gleden av å jobbe med Cecilie som både fotograf, redigerer og i idéutvikling de siste årene. Hun er noe så sjeldent som et ekte kinderegg av en kollega. I tillegg til å være en ypperlig fotograf og en glitrende redigerer, bidrar hun konstruktivt på alle vis i redaksjonen. Cecilie er sterk på dramaturgi og har en humoristisk timing som gjør at hun også funker godt i denne sjangeren.

Kjersti Brokhaug

Prosjektleder, NRK Dokumentar og Samfunn, nyutvikling

Cecilie er en klipper som både ser de lange linjene og samtidig evner å finne de små detaljene i enkeltscener som hever kvaliteten på det vi lager. Hun tar eierskap til stoffet hun skal klippe og tenker bevisst dramaturgi for hele serier og hele episoder. Hun har stor arbeidskapasitet, jobber metodisk og er ryddig. I tillegg er hun en topp sparringspartner som tør å utfordre for å gjøre ting best mulig.

Lars Karelius Noer

Prosjektleder NRK Dokumentar og Samfunn

Cecilie var klipper i Innafor sin korona-spesial «100 dager», et unikt dokumentarprosjekt av typen crowd-sourcing, der nesten hundre unge nordmenn begynte å filme sitt liv etter at Norge ble stengt ned 12. mars 2020. Cecilie jobbet svært godt, både strukturert og kreativt med å finne frem til en måte å få mange bidrag til å bli til en historie og en film, i godt samarbeid med regissøren. Klippeutfordringen var spesielt stor, mange vanskelige valg som måtte gjøres og under kortere produksjonstid enn det som er normalt for Innafor og innenfor nye konseptuelle rammer som måtte skapes fra bunn av.

Jorunn Ingelin Solberg

Prosjektleder, NRK P3

Cecilie jobbet i «Chattes»-redaksjonen i P3 som foto-redigerer på humorinnslag til sendingene. Siden Cecilie har et godt innholdshode, gikk hun etterhvert over til å også ha regi på flere av innslagene. I tillegg fikk hun oppdraget å lage kortformat-serien «Faten og søstrene» som var et spin off-produkt på bestilling av Underholdning. Cecilie hadde regi, foto og klipp på ni episoder. Cecilie er en utrolig engasjert, varm og klok medarbeider som er raus med å dele kunnskap med unge og uerfarne folk, hun brenner for oppdraget, er en glimrende historieforteller og jobber hardt for å komme i mål!

Cathrine Irgens Nilsen

Redaksjonsleder NRK Super/tidligere prosjektleder Kultur

Cecilie er effektiv, hardtarbeidende og en enestående multitasker som gjør like gode intervjuer som hun tar bilder. Går inn i prosjekter med stor entusiasme og iver, og gir seg ikke før hun har det som trengs for å fortelle en god og visuell historie.


Priser og nominasjoner

2022 Gullrute for dokumentarserien "Uønsket"

Cecilie klippet tre av fire episoder, samt hadde foto på noen scener.

2021 Gullrute for dokumentaren "Innafor - 100 dager"

Cecilie klippet programmet.

2014 Gullrute for dokumentarserien "Monsen og hundene" - sesong 3

Cecilie hadde foto sammen med Håvard Jensen. Hun var også klipper og hadde etterarbeidsregi/postproduksjon.

2010 Gullrutenominasjon for humorserien "Hjerte til Hjerte - Spelet"

Cecilie klippet hele serien.

2006 Gullrute for humorserien "Hjerte til hjerte"

Cecilie klippet hele serien.

2004 Gullrute for humorserien "Team Antonsen"

Cecilie hadde foto/klipp på innslag i programmet, samt var en del av redaksjonen.

2003 Gullrute for musikkmagasinet "Lydverket"

Cecilie hadde foto/klipp på innslag i programmet, samt var en del av redaksjonen i flere år.

2001 Gullrute for humorserien "Borettslaget"

Cecilie klippet hele serien.

Verktøy

Klippeverktøy

Adobe Premiere

Kamera

FS7, FS5, z90

Utdannelse

- :