Petter Nielsen

Fotograf, Klipper og Fotoredigerer

Telefonnummer: 95994988
E-post: petter.nielsen@nrk.no

Petter Nielsen er en allsidig og kreativ fotoredigerer. Han har en Master i Fjernsynsproduksjon, dokumentar, fra Høgskolen i Lillehammer, og har erfaring med dokumentar, reality, reportasje og sosiale medier(Youtube, Facebook, osv). I tillegg har han jobbet en hel del flerkamerafoto, i hovedsak sport.

Petter har også jobbet med animasjon, illustrasjon og har noe regi-erfaring.

Han trives godt med variasjon, og gjør gjerne prosjekter der han kan ha på flere hatter.

Sjangerkompetanse: Dokumentar, Reality og Humor

Målgruppekompetanse: Barn, Ungdom og Voksen

Utvalgte prosjekter

Bremsespor

I Bremsespor ble jeg koblet på tidlig i utviklingen av prosjektet, og var med på workshops der vi landet hva vi skulle være. Når prosjektet begynte å rulle, har min rolle vært å være producer; man utvikler ideér i samarbeider med redaksjonen, og man er videre ansvarlig for planlegging, gjennomføring av opptak(regi, foto, klipp, osv) og ferdig publisering av video til NRK TV.

I Bremsespor har jeg også fungert som grafiker, og har blant annet designet Bremsespor-logoen, bumpere, osv. I tillegg har jeg designet og hatt ansvar for innkjøp av «merch»(klær med profilering).

https://tv.nrk.no/serie/bremsespor

Oppdragsgiver: NRK Super Tid: 2021

GYM, sesong 2

På Gym sesong 2 jobbet jeg som A-foto. Sammen med regi satte vi kameraplassering og visuelt konsept, og jeg fungerte som et bindeledd mellom regi og de andre fotografene under opptak. Jeg filmet også selv.

Sjanger: Reality Oppdragsgiver: NRK 4Etg Tid: 2022

FlippKlipp

I FlippKlipp jobbet jeg som producer; man utvikler ideér i samarbeider med redaksjonen, og man er videre ansvarlig for planlegging, gjennomføring av opptak(regi, foto, klipp, osv) og ferdig publisering av video til YouTube og NRK Super-spilleren.

Oppdragsgiver: NRK Super Tid: 2019 2021

Mensen

I Mensen var jeg A-foto, klipper og teknisk ansvarlig for rigg av studio. Jeg var tidlig inne i planleggingsprosessen og fikk være med å utforme det visuelle og fortellerstilen til dette talkshowet. Målgruppen var jenter i 13-14 årsalderen, så vi gikk for et Youtube-inspirert og lekent uttrykk på dette talkshowet.

https://tv.nrk.no/serie/mensen

Oppdragsgiver: NRK p3 Tid: 2020 2020

Verdens Rikeste Land i USA

Jeg var med radioprogrammet Verdens Rikeste Land til USA under presidentvalget i 2016. Min jobb var å produsere video-innhold til p3s Facebook-side. Jeg lagde alt fra et humor-innslag hvor programlederne utforsket New York, en minidokumentar(sammen med Silje Ese)om førstegangsvelgeren Vic, og et intervju med en utypisk Trump-supporter.

VRL i USA

VRL: Vic lever av å klatre på bygninger

Latinsk transperson elsker Trump

Oppdragsgiver: NRK p3 Tid: 2016 2016

Hva Feiler Det Deg?

I to sesonger jobbet jeg sammen med journalistene Astrid Engen og Arild Opheim med å lage sykdomsforklaringsvideoene til programmet. Vi brukte alt fra praktiske triks til animasjoner og vfx for å forklare kompliserte diagnoser på en lettfattelig og humoristisk måte. Jeg var ansvarlig for foto, klipp og jobbet mye i After Effects i denne prosessen.

Oppdragsgiver: NRK Dokumentar & Samfunn Tid: 2017 2018

Solgt!

Jeg jobbet to sesonger som fotoredigerer for Solgt. Jeg var fotograf på opptak, og klippet så sammen hele programmet.

Oppdragsgiver: NRK Dokumentar & Samfunn Tid: 2016 2017

Forbrukerinspektørene

Jeg jobbet som fotoredigerer i lengre perioder for Forbrukerinspektørene. Som fotoredigerer reiste jeg med journalistene rundt både i inn- og utland og lagde reportasjer og innhold. I siste sesong var jeg teknisk ansvarlig for gjennomføring og klipp av gameshow-segmentet «Norges Smarteste Kjendisforbruker»(sesong 2), der jeg også lagde alt av grafikk selv.

Oppdragsgiver: NRK Dokumentar & Samfunn Tid: 2013 2018

Verktøy

Kamera

Canon c300, Sony FS7 og diverse DSLR-kamera

Adobe Premiere Pro

Har klippet både lang- og kortformater, og er opptatt av ryddig arbeidsflyt

Adobe After Effects

Bruker programmet til alt fra VFX-shots til animasjon

Adobe Photoshop

Er relativt erfaren i Photoshop, og bruker programmet til alt fra enkel korrigering av stillbilder til å lage grafiske elementer fra bunnen av.

Utdannelse

Bachelor i Medievitenskap, NTNU

2005 - 2007:

Bachelor i Fjernsynsfag, HiL

2007 - 2009:

Master i Fjernsynsproduksjon, dokumentar, HiL

2009 - 2011: