Pontus Wesøe

Klipper og Postproducer

Telefonnummer: 97105895
E-post: pontus.wesoe@nrk.no

Pontus er en allsidig klipper med bred erfaring fra mange ulike sjangre, men skinner kanskje spesielt sterkt når man trenger et tilsnitt av humor. Han har i de senere år jobbet mye med nett-drama for ung målgruppe.

Han er en løsningsorientert, kreativ og dedikert klipper med øye for detaljer. Han jobber godt i team og liker å ha overblikk på helheten.

I de fleste produksjoner har Pontus fungert både som klipper og postproducer. Han har også fått oppgaver med etterarbeidsregi.

Sjangerkompetanse: Drama, Humor, Dokumentar og Musikkvideo

Utvalgte prosjekter

Lik Meg

Gjenkjennelig om vennskap, utestenging og tilhørighet – og hvor langt noen er villige til å gå for å bli populær. Norsk dramaserie.

https://tv.nrk.no/serie/lik-meg

Sjanger: Drama Oppdragsgiver: NRK Super Tid: 2019 2022

Nødt eller Sannhet (s1 e1-2)

Historien om den første store kjærligheten, et vennskap som betyr mer enn noe annet og tvangstankene som ingen må få vite om.

https://tv.nrk.no/serie/noedt-eller-sannhet

Sjanger: Drama Oppdragsgiver: NRK Super Tid: 2021

Lisenskontrolløren / Lisenskontrolløren og livet

I over 50 år har NRKs seere betalt TV-lisens. Men har de alltid fått valuta for pengene? Subjektivt arkivprogram, programleder Njål Engesæth.

https://tv.nrk.no/serie/lisenskontrolloeren

Sjanger: underholdning Oppdragsgiver: NRK Kultur Tid: 2013 2020

Team Bachstad på hjemmebane

I en elektrisk postbil kjører Team Bachstad et koronastengt Norge på langs, med frityrdrevet aggregat i bagasjen, på jakt etter gratis drivstoff.

https://tv.nrk.no/serie/team-bachstad/sesong/8

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Underholdning Tid: 2020

Planet Plast

Norsk dokumentarserie fra 2018. Line Elvsåshagen vil redde hvalene, fiskene og fuglene som dør av plasten i havet. Finnes det noe vi kan gjøre, eller er det allerede for sent? Kommer havet vårt til å oversvømmes av plast?

https://tv.nrk.no/serie/planet-plast

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Dokumentar og samfunn Tid: 2018

Filmbonanza Spesial: Dis

– Jeg har jo meninger om hvorfor så mange ble provosert av filmen. Og jeg tror det har veldig mye med min seksualitet å gjøre, sier Aune Sand. «Dis» kom ut i 1995 og den ble Norgeshistoriens mest slaktede film, et enormt mediefenomen og ufrivillig kultsuksess. Hva skjedde? Og hvor dårlig var den egentlig?

https://tv.nrk.no/serie/filmbonanza/2014/MKTF04000914/avspiller

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Kultur Tid: 2014

Leo & U-landslaget

Leo Ajkic & U-landslaget opplever det typisk norske gjennom øynene på en ekte utlendinger.

https://tv.nrk.no/serie/leo-og-u-landslaget

 

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK P3 Ung Tid: 2012

Nårje (sesong 1)

Otto Jespersen, John Brungot og Henriette Steenstrup er klare med sitt karakterbaserte sketsjeprogram Nårje; et skråblikk på det moderne, norske samfunn, sett med svenske øyne.

https://play.tv2.no/programmer/humor/naarje

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: TV2 / Feelgood Tid: 2011

Torsdag Kveld fra Nydalen (sesong 2-4)

Torsdag kveld fra Nydalen er et norsk humorprogram som gikk på TV 2 fra 2009 til 2014. Konseptet var basert på amerikanske Saturday Night Live. Programmet vant prisen for beste humorprogram og årets nyskapning under Gullruten 2010 og beste humorprogram under Gullruten 2011.

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: TV2 / Feelgood Tid: 2009 2011


Referanser og anbefalinger


Priser og nominasjoner

Vinner av Gullrutens fagpris for beste klipp - underholdning 2019

Pontus vant på ny fagprisen for beste klipp i kategorien underholding for "Lisenskontrolløren og livet" (sesong 2)

Vinner av Gullrutens fagpris for beste klipp - underholdning 2018

Pontus vant fagprisen for beste klipp i kategorien underholding for "Lisenskontrolløren og livet".

Gullbranson 2017

Pontus klippet mashup-musikkvideo for P3Gull 2017, som vant pris for "Beste promo", og fagpris for beste postproduksjon det året.

Øvrige nominasjoner og priser

● 2021: Nominert Gullruten, beste barne- eller ungdomsprogram: «Lik Meg» (NRK). Klipp og postproduksjon. ● 2019: Nominert Gullruten, beste barne- eller ungdomsprogram: «Lik Meg» (NRK). Klipp og postproduksjon. Nominert Gullruten, beste livsstilsprogram: «Lisenskontrolløren og Livet» (NRK). Klipp og postproduksjon. ● 2017: Gullrute, beste event: «P3 Gull 2016» (NRK). Klipp og grafikk for promoer, nominertvideoer og VB’er. ● 2015: Gullrute, beste event eller sportsending»: «P3 Gull 2014» (NRK). Klipp og grafikk for promoer, nominertvideoer og VB’er. Gullrute, årets nyskapning»: «#dumpa» (NRK). Klipp og postproducer. ● 2013: Nominert til Gullruten: «Leo og U-landslaget» (NRK). Klipp og postproduksjon ● 2012: Nominert til Gullruten: «Nårje» (TV2/Feelgood). Klipp og postproduksjon ● 2011: Gullrute for «Beste humorprogram»: «Torsdag Kveld fra Nydalen» (TV2/Feelgood). Klipp og postproduksjon av VB’er ● 2010: Gullrute, beste humor: «Torsdag Kveld fra Nydalen» (TV2/Feelgood). Klipp og postproduksjon av VB’er Gullrute, årets nyskapning: «Torsdag Kveld fra Nydalen» (TV2/Feelgood). Klipp og postproduksjon av VB’er ● 2009: Nominert til Gullruten, beste magasin- livsstil program: «Luksusfellen» (TV3/Rubicon). Klipp av episoder. Nominert til Gullruten, beste reality: «71 grader nord» (TVNorge/Nordisk Film). Klipp av episoder.

Verktøy

Adobe Premiere, Photoshop, litt After Effects