Renate Henrikhaugen

Klipper

Telefonnummer: 45218811
E-post: renate.henrikhaugen@nrk.no

Renate har gjennom 14 år skaffet seg en bred dramaturgisk erfaring innen drama, dokumentar og underholdningsserier. Hun er en selvdreven og engasjert klipper som kommuniserer godt med regi og kollegaer tilknyttet prosjektet. Hun syns at det artigste i klipperommet er når man sammen diskuterer hvordan man skal utvikle og finpusse historien videre.

Renate syns det er spennende å jobbe med amatørskuespillere og er spesielt glad i prosjekter med barn eller ungdom i hovedrollene. Hun syns også det er utfordrende og gøy å jobbe med serier som benytter seg mye av VFX. I tillegg til dramaproduksjoner liker Renate karakterdrevne dokumentarer. Å finne frem til den perfekte historien som ligger gjemt inne i utallige timer med råmateriale er noe Renate trives godt med.

Sjangerkompetanse: Dokumentar og Drama

Målgruppekompetanse: Barn og Ungdom

Utvalgte prosjekter

ZombieLars sesong 2

Lars er halvt levende ulevende. Han flytter til Bekkebakken, et sted hvor fremmede som han ikke er velkommen.

Renate er medklipper sammen med Charlotte Kahn og Mirja Melberg. Hun syns det er spennende å jobbe på ZombieLars fordi de jobber med spesialeffekter og stuntmenn på opptak sammen med VFX som kommer på i etterarbeid. Det gir serien en tøff stil som hun liker å jobbe med.

Sjanger: Drama Oppdragsgiver: NRK Tid: 2017 2018

SKAM sesong 2-4

Skam er en nettbasert dramaserie som handler om livet til en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Hver sesong handler har en hovedkarakter. Vi møter Eva som har problemer med å finne seg selv, Noora som opplever et overgrep, Isak som må omfavne hvem han egentlig er og vi følger Sana som er religiøs muslim.

Renate klippet 3 sesonger av Skam som ble en suksess verden over og er solgt til flere land. I sesong 3 og 4 klippet hun sammen med Alec Thom. Skam ble publisert i sanntid og det var svært hektisk når de var i produksjon. Renate syntes det var en fantastisk serie å klippe for den hadde alt fra store fester til stillfarne episke dialogscener mellom to karakterer. Å få jobbe med så utrolig dedikerte amatørskuespillere og være med på å bygge opp hovedkarakterene som er Skam, var viktig og lærerikt for henne.

Sjanger: Drama Oppdragsgiver: NRK Tid: 2016 2017

Brenner - Historier fra vårt land

Hans Olav Brenner reiser rundt i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur.

Renate klippet sesong 4 av denne serien sammen med Erik Aster. Å dyrke de gode relasjonene og visdomsordene Hans Olav Brenner fikk til på sine reiser var en jobb Renate syntes var veldig fin og stemningsfull.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2012 2012

Elsa

Elsa er 5 år og bor sammen med pappa og storesøster Agnes. Hun er en litt rampete lillesøster.

Renate syns det er gøy å jobbe med serier med barn og ungdom i hovedrollene. Dette ble en veldig sjarmerende og koselig serie.

Sjanger: Drama Oppdragsgiver: NRK Tid: 2012 2012

Abrahams barn

Abrahams barn er en dokumentarserie på 4 episoder produsert av Faction Film for NRK. Vi følger Abrahams fotspor gjennom Midtøsten og på veien får vi varme humoristiske og hverdagslige historier fra de menneskene vi møter.

Dette var Renates første store dokumentarprosjekt. Regissøren hadde filmet i over 5 år så det var mye materiale å gå gjennom, men det var så uendelig mange fine portretter han hadde klart å fange. Det å kunne fortelle disse historiene fra den delen av verden som er sett på som kun krig og terror er veldig viktig. Abrahams barn er en produksjon Renate er stolt over, både dramaturgisk og visuelt.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2007 2007


Priser og nominasjoner

Nominert til beste tv-drama klipp Gullrutens Fagpris 2017.

Renate ble nominert for beste tv-drama klipp for Skam sesong 3.

Vinner av Årets tv øyeblikk Gullruten 2017.

Renate klipte O`Helga natt klippet som vant.

Vant Nordiske Seriedager Awards for Beste dramaserie 2016 og 2017.

Renate klipte Skam sesong 3 og 4 som vant hvert sitt år på Nordiske Seriedager. Hun klippet disse sesongene sammen med Alec Thom.

Vinner av Beste magasin- eller livsstilprogram 2013.

Renate klippet denne sesongen av Brenner - Historier fra vårt land sammen med Erik Aster.

Vinner av Beste underholdningsprogram Gullruten 2008.

Renate var en av klipperene som jobbet på Landeplage av Dinamo Story for NRK.

Verktøy

Premiere Pro

Final Cut Pro

AVID composer