Stig Morten Lorentzen Waage

Fotoredigerer, Fotograf, Klipper og Postproducer

Telefonnummer: 91853193
E-post: stig.morten.waage@nrk.no

Stig Morten har kompetanse som fotograf, redigerer, produsent og prosjektleder i NRK. Han har bakgrunn fra nyhetene, og gikk derifra over til å lage nyhetssatire med 5080 Nyhetskanalen. Han var med på å starte opp NRK Satiriks, først som fotoredigerer og etter hvert fikk han også prosjektlederansvar.

Stig har gjort mye forskjellig i NRK, men har sin hovedkompetanse innen humor, satire og dokumentar.
Han er vant til å jobbe mot et yngre publikum og kan levere både kort- og langformat. Han kan jobbe både som et one-man-show og som en liten del av et stort maskineri.
Stig liker å jobbe med prosjekter som betyr noe for folk, noe som kan gi dem innsikt, latter eller glede.

Sjangerkompetanse: Humor og Dokumentar

Målgruppekompetanse: Ungdom

Utvalgte prosjekter

Kåss til Kvelds

Stig er akkurat nå etterarbeidsprodusent på norges morsomste talkshow. I tillegg til å klippe sammen selve programmet, har han også en hånd på innslagene og sosiale medier-klippene som dukker opp over alt.

Klippejobben i Kåss til Kvelds gir Stig utfordringer som han liker: det er tidspress fra uke til uke, så avgjørelser må tas relativt raskt samtidig som man har nok tid til å også pirke på detaljene.

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK Underholdning Tid: 2021 2023

Satiriks

Satireprogram som begynte i det små på sin egen lille del av nettet og vokste seg ut av proporsjoner med eget TV-program, 200 000 følgere på Facebook og millionvisninger på videoene. Korte videosnutter skreddersydd for nettet, pluss et tv-format som norsk TV aldri hadde sett maken til før. Etter hvert begynte de å gå inn i virkeligheten og lage styr med politikere og media.

Stig var fotoredigerer på dette prosjektet i begynnelsen, men fikk fort mer ansvar. Først ble han sosiale medier-ansvarlig og så ble han prosjektleder.

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK Underholdning Tid: 2015 2019

Philips vei til terror

Philip Manshaus skjøt stesøsteren Johanne før han kjørte til moskeen for å drepe så mange muslimer som mulig. Hvordan ble han radikalisert? Denne dokumentarserien gir ett innblikk i hva som kan ha ført til terrorhandlingen.

Stig var klipper og b-foto på dette prosjektet. Det var et lite team på 3, en regi og to fotoredigerere, som sammen lagde dette prosjektet hos Brennpunkt. Det lille teamet betydde at alle måtte bidra på alle fronter, også utover sin egen fagrolle. Stig gjorde dermed også en del research og prosjektlederoppgaver på dette prosjektet.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Brennpunkt Tid: 2020 2021

Trygdekontoret

Innslagsproducer på det knirkete talkshowet Trygdekontoret. Mest klippejobber av ting andre hadde filmet.
Var også med på å lage en del dokumentarer under Trygdekontoret-fanen. Her både filmet og klippet Stig, og var også postproducer for hele dokumentarserien som ble kjent både som Trygdekontoret og som Natta, Norge. 

Sjanger: Humor Oppdragsgiver: NRK Underholdning Tid: 2015 2018

Verktøy

Photoshop

Premiere

After Effects

Utdannelse

Bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon fra Universitetet i Stavanger

2005 - 2008: 3-årig bachelor fra UiS, der man får en teknisk grunnopplæring innenfor de aller fleste mediesjangre.