Tobias Sakrisvold Martinsen

Fotograf, Fotoredigerer og Klipper

Telefonnummer: 91173139
E-post: tobias.sakrisvold.martinsen@nrk.no

Tobias har jobbet i NRK siden 1999, først som fotoredigerer, VJ og produsent i NRK Østfold, og siden 2012 som fotoredigerer i Produksjonsavdelingen.

Han har mye erfaring med foto på følgedokumentar som krever evne til improvisasjon og utholdenhet i opptakssituasjonen, men mestrer også mer estetiske/stilistiske uttrykk veldig godt.

Tobias trives nok bedre ute på opptak enn å oppholde seg i lange perioder i klipperommet, men brenner for historiefortelling med levende bilder begge steder.

Sjangerkompetanse: Dokumentar og Reality

Utvalgte prosjekter

Uønsket

Tobias var hovedfotograf og grovklipper på denne serien.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Dokumentar og Samfunn Tid: 2021 2021

Helene Sjekker Inn

Tobias var fotograf på 20 episoder og klipper på 3 episoder

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Dokumentar og Samfunn Tid: 2015 2020

Solgt!

Tobias var regi, fotograf og klipper på 17 episoder.

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Tid: 2010 2018


Referanser og anbefalinger

Marit Evertsen Grimstad

Regi Matsjokket/Sløsesjokket og programleder Forbrukerinspektørene, FBI

Jeg har hatt gleden av å jobbe med Tobias i flere produksjoner gjennom mange år. Både i tv-seriene Matsjokket og Sløsesjokket, og i programmet Forbrukerinspektørene, var Tobias en viktig del av redaksjonen som bidro aktivt i alle faser.

Som fotograf strekker Tobias seg alltid til det ytterste for å få de beste bildene. Han er grundig og stiller alltid godt forberedt, samtidig som han møter envhert utfordring med lekenhet og utholdenhet.

Det gjør at jeg alltid føler meg trygg på resultatet, enten oppdraget er krevende følgedokumetariske scener, eller store rigg med mange involverte og stor uforutsigbarhet.

Tobias er også en svært god historieforteller, som tar fullt ansvar i klipperommet. Han leter alltid etter det lille ekstra som løfter historien og overrasker seeren. Det beste med Tobias er likevel at han er en utrolig hyggelig fyr, som er lett å like og lett å samarbeide med.

Med Tobias på laget blir det rett og slett en god dag på jobben!

Gry Frimann

Serieproducer for Helene sjekker inn og Uønsket

Jeg har vært så heldig å jobbe med Tobias på foto i de tre første sesongene av Helene sjekker inn med programleder Helene Sandvig og Uønsket med Leo Ajkic. Begge seriene er krevende følgedokumentarprosjekter med mye uforutsigbarhet, ofte i trange miljøer med dårlig lysforhold.

Tobias har løst disse utfordringene på en aldeles utmerket måte. Han klarer å lese scenene og hva som er viktig for å fortelle historien, og så dekker han dette inn med ro og flyt. Samtidig plukker han lyttebilder underveis slik at vi slipper å stoppe opp og miste ekte scener. Resultatet ser vi i klippen hvor vi sjelden har manglet noe for å fortelle historien på en god måte.

Det kjennes trygt å ha Tobias i teamet. På opptak har han lavmeldt tilstedeværelse som er viktig i denne type prosjekter, men tar samtidig plass når det trengs. Tobias er tydelig på hva han mener, men er samtidig flink til å tilpasse seg, og eie prosjektets dogmer. Han hadde også ansvar for å følge opp droneteamet i Uønsket slik at vi fikk akkurat det vi trengte.

Tobias har en ydmyk holdning, og et ønske om å hele tiden utvikle seg, noe som gjør at han stadig blir en enda bedre fotograf.

Kjersti Brokhaug

Prosjektleder Dokumentar og samfunn

Tobias er en fotograf som er utrolig dyktig til å fange kjernen i det som skjer i en situasjon , og samtidig ha nok klippebilder med hjem etter et opptak. Han er stillferdig fokusert på opptak, en problemløser som alltid ønsker å gjøre det bedre for hver jobb han gjør, og en veldig hyggelig fyr å ha med på laget. Tobias er også grundig og godt forberedt før vi går ut på opptak.

Jeg har vært prosjektleder for team der Tobias har vært foto og/eller klipp i Helene sjekker inn, Hva feiler det deg?, Gift og Uønsket. Og jeg jobber veldig gjerne sammen med Tobias igjen!

I Helene sjekker inn var Tobias hoved-fotograf på de tre sesongene jeg var med på å lage. Der jobbet vi bevisst med hvordan foto er med på å forme opplevelsen til seeren av at Helene bor fem døgn på ulike institusjoner.

Jeg opplever Tobias som sterkt engasjert i å lære noe nytt og å gjøre det beste ut av rammene vi jobber under. I Gift var vi faglig uenige i om det fototekniske eller innholdsmessige skulle veie tyngst for hvilke location vi skulle velge for opptak. Valget mitt falt på det motsatte av det Tobias og foto-kollega Christer Aasheim ønsket. Da sa han tydelig fra hva som var hans faglige ståsted, før de to brettet opp ermene gikk i gang med å få det beste ut av valget som var tatt. Og det ble veldig bra. En solid fagmann og lagspiller som jeg setter stor pris på.

Verktøy

Kamera

Sony FS5, FS7, FX3, FX6, FX9, GoPro m.m.

Etterarbeid

Adobe Premier Pro, Adobe After Effects (begrenset), Adobe Photoshop (begrenset)