Tora Krogh

Fotoredigerer og Leder

Telefonnummer: 47998722
E-post: tora.krogh@nrk.no

Tora Krogh har drevet med dokumentar i over 20år, hun har både filmet og klippet og hatt lett regi på nesten alle prosjektene hun har jobbet på. Tora er veldig opptatt av å komme tett på de hun filmer og jobber aktivt med å komme smidig inn i situasjoner. Hun har en filosofi om at kamera er en forlengelse av armen og med kameraet som verktøy dekker en hun de situasjoner som oppstår, med engasjement.
Hun har reist mye på opptak og har jobbet mye for dokumentarserier i Kultur, P3 og Dokumentar og Samfunn men har også jobbet med kortere formater i Underholdning innen humorsjangeren. Hun har også klippet mye TV program, både med sine egne opptak og andres, alt fra hele dokumentarer til Talk Show og SoMe.
Hun liker å bruke musikk for å skape rytme og fremdrift og gjør alt fra råklipp, til historiefortelling til postproducer oppdrag. Hun kan jobbe selvstendig men liker godt å samarbeide med Regi.
Hun har også til tider gjort andre oppgaver for NRK, som å bemanne og være gruppeleder.

Sjangerkompetanse: Dokumentar, Humor og Reality

Målgruppekompetanse: Voksen

Utvalgte prosjekter

Line fikser maten – Klipp Eps. 2 og 5

https://tv.nrk.no/serie/line-fikser-maten/sesong/1/episode/5/avspiller

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: P3 Tid: 2020 2020

THIS IS IT: Foto – Klipp og Lett regi

https://tv.nrk.no/serie/this-is-it

Sjanger: Dokumentar Oppdragsgiver: NRK Kultur Tid: 2019 2019


Referanser og anbefalinger

Anne Røthing

Prosjektleder

Tora har tydeligvis vært både diskré og godt tilstede under opptak, for hun har vært godt likt av castet. Dette understrekes, fordi det har vært viktig å ha et godt forhold til, og ta godt vare på, sju unge mennesker som skulle dele så mye av livet sitt med NRK ( og så resten av Norge).

Utdannelse

210 Studiepoeng i Ledelse - Visuell Journalistikk- Antropologi

1999 - 2020:

- :